Libikóka - Nissan Qashqai 1.2 DIG-T teszt

2014.04.10. 07:42 Sütő Zsolt

Nem egész egy esztendeje, hogy a Nissan Qashqai+2 tesztjében közel kifogástalannak tituláltam a típust, amit utasterének ódivatúsága, az innovatív asszisztens rendszerek hiánya, valamint az éllovasoknál szűkösebb térérzete miatt javasoltunk volna fejleszteni. Nos, a japán gyártó a legújabb generáció bemutatásakor arról számolt be, hogy mindezen szempontokat számításba vette, sőt, tovább is ment. Csakhogy ezzel a népszerű típus csupán az egyik oldalról csapott a lovak közé a tökéletesség felé vezető úton, a libikóka másik felére viszont a futómű átalakítása, illetve a kormánymű átkonstruálása révén némi többletteher került. A kérdés már csak az, hogy a potenciális vásárlók, illetve a hobbiterepjáróhoz hű ügyfelek mindezek felett miként ítélkeznek majd. Folytatás..

Szólj hozzá!

Címkék: teszt nissan qashqai

Szilárd lábakon - Dacia Duster 1.5 dCi 4x4 teszt

2014.04.10. 07:38 Sütő Zsolt

Álmodozni jó, s a képzelgésnél már csak az esik jobban a szürke hétköznapokon megfáradt lelkeknek, ha a vonzó vízió már-már kézzel fogható közelségbe kerül. Talán éppen ennek köszönhető a Dacia Duster mindent elsöprő népszerűsége is, hiszen az árlista után az autóra pillantva abszolút nem a csalódás fogalma az első, ami az eszünkbe jut. A lelkesedés persze nem alaptalan, sőt, magam is megvallom, hogy számos sportautó és terepjáró tapasztalatával egyre inkább utóbbiakban fedezem fel a vezetés élményét, így aztán boldogan vettem kézbe a ráncfelvarrása után még tetszetősebbé vált Dacia kulcsait. Folytatás..

Szólj hozzá!

Címkék: teszt dacia duster

Ne tovább! - Audi A3 Limousine 1.6 TDi S-tronic teszt

2014.02.24. 07:59 Sütő Zsolt

a_audi_a3_13_medium.jpg

A professzionalizmus megöli a lelket - legalábbis általában. Talán éppen ennek köszönhető, hogy kollégáimmal állandó szélmalomharcot vívok amiatt, hogy a prémium márkák iránti lelkesedésem nem töretlen. Vallom ugyanis, hogy a komfortérzetért küzdő elszigeteltség sokszor a vezetési élmény kárára megy, így pedig a tulajdonosok éppen a minőség fejlődésével távolodnak el autóiktól. Sokáig azt hittem, hogy imáim süket fülekre találnak, hiszen a konstruktőrök számára is könnyedén értelmezhető, objektív, számadatokba foglalható elvárásokkal talán lehetetlen is a megfoghatatlan arany középutat kijelölni, arra inkább csak ráhibázni van mód. Folytatás..

Szólj hozzá!

Címkék: teszt audi a3 limousine szedán

Hűvös szerető - Mazda3 Sport CD150 teszt

2014.01.14. 10:14 Sütő Zsolt

a_mazda3_3_medium.jpg

Az év vége felé közeledve mindenkiből kezd kifogyni az erő. Nemrégiben még a viszonylag kis gyártónak tekinthető Mazda is végnapjait látszott tengetni, ám egyszeriben mégiscsak főnix módjára éledt újjá, hogy aztán friss modelljeivel pezsdítse fel a vérünket. Legyen szó az új 6-osról, vagy éppen a tetszetős CX-5-ösről, az alvó márka mindkét esetben katonai ébresztőt fújva durrantott nagyot, s most az autópiac legvadabb szegmensében is szerencsét próbál. Folytatás..

Szólj hozzá!

Címkék: teszt mazda mazda3

Hoztunk is, meg nem is - Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI teszt

2013.12.19. 11:30 Sütő Zsolt

a_opel_zafira_tourer_1_medium.jpg

Vívódom magamban. Vívódom, mert a tesztben szereplő autó bizonyos szempontból a tökéletesség határait súrolja, ugyanakkor más nézőpontból több sebből vérzik. Utóbbi pedig annál is inkább sajnálatos, hogy a szentgotthárdi dízelmotor érkezésére messiásként vártunk, bízvást abban, hogy egy kifogástalan hajtáslánccal gazdagodik majd a márka palettája. Talán előre lehet bocsátani, hogy a megváltás műszaki szempontból továbbra is elmarad, ugyanakkor a Zafira Tourer változatlan: egy olyan multifunkcionális típus, ami használati értékeit tekintve szinte utolérhetetlen, s minden igényt kielégít. A sors különös fintora, hogy az én feladatom most az objektív ismérvek mentén történő értékítélet volna, miközben az Opel éppen a szubjektív előnyei alapján erős. Folytatás..

Szólj hozzá!

Címkék: teszt opel zafira zafira tourer

Felpörgetve - Suzuki Swift Sport 5a. teszt

2013.12.19. 11:27 Sütő Zsolt

a_suzuki_swift_sport_512_medium.jpg

A tempomat rángat, a kipufogó búg, az ülés nyom, az USB akad, autópályán 8,4 litert fogyaszt” – így hangzott az a belső berkeinkben csak hiszti SMS-nek becézett üzenet, ami szerkesztőségünk irányelveinek megfelelően már a vallatás alatt vitára bocsátja a tesztalanyainkkal kapcsolatos fenntartásokat. Az ilyen tőmondatos levelezéseknek köszönhetően szűrhetőek ki az olyan kritikus megjegyzések, melyek csupán egyéni szájízünk szerinti hibákra hívnák fel a figyelmet, miközben képesek lehetnének hamis képet festeni egy-egy autó valódi egyéniségéről. Folytatás..

Szólj hozzá!

Címkék: teszt suzuki swift swift sport

Életrevaló - Mazda CX-5 2.0 2WD teszt

2013.12.19. 11:24 Sütő Zsolt

a_mazda_cx-5_92_medium.jpg

A kevesebb néha több – tartja a mondás, de azt talán kevesen gondoltuk volna, hogy a népi bölcsességnek egyszer majd a műszaki életben is jelentősége lesz. Az autóiparra ugyanis szinte általánosan elmondható, hogy ami drágább, az törvényszerűen jobb is, még ha az objektíven mérhető értéknövekedés nem is áll egyenes arányosságban a vételár elharapódzásával. A piaci szereplők pedig ezen a ponton sokszor óriási hibát vétenek, hiszen a nagyratörő pozícionálási vágyak akár ronthatják is a versenyképességet. Folytatás..

Szólj hozzá!

Címkék: teszt mazda cx-5

Sose volt nyár - Opel Cascada 1.6 Turbo teszt

2013.12.19. 11:21 Sütő Zsolt

a_opel_cascada_069_medium.jpg

Fázom, mégis remekül érzem magam. Kétségtelen, hogy nem a tervek szerint alakultak a dolgok, hiszen elképzeléseim szerint pénteken korán szabadultam volna az irodából, így még napsütéses időben hagyhattam volna a hátam mögött azt a 200 kilométeres távolságot, ami elválaszt a családomtól. Ezzel szemben már a horizonton hunytak ki a fények, amikor az új Opel Cascada kulcsán megnyomtam a tetőt nyitó gombot. Folytatás..

Szólj hozzá!

Címkék: teszt opel cascada

Középúton - Toyota Hilux 2.5 D-4D teszt

2013.12.19. 11:16 Sütő Zsolt

a_toyota_hilux_1_medium.jpg

A pickup kategória térnyerése talán csak azok számára érthetetlen, akiknek még nem volt szerencséjük hosszabb időt eltölteni egy olyan autóval, ami tulajdonképpen az élet minden területén képes helytállni. A legyőzhetetlenség, a megkérdőjelezhetetlen biztonság, vagy éppen a határtalan szabadság illúziója ugyanis olyan egyveleget képez, ami gyorsan elragadja a négykerekűek szerelmeseit. Csakhogy az alapvetően munkaeszköznek készült terepjárókkal akad egy kis probléma. Folytatás..

Szólj hozzá!

Címkék: teszt toyota hilux

Harmonia - Peugeot RCZ 1.6 THP 200 teszt

2013.09.25. 21:18 Sütő Zsolt

Az autózás szerelmesei minden egyes újabb típusban az igazi vezetési élményt keresik, ám a sors különös fintora, hogy minél több járművet teszünk próbára, a laikusként megálmodott átható öröm annál inkább távolabb kerül. Egy idő után a 420 lóerős teljesítmény már ugyanúgy nem mond semmit, mint a legcsillogóbb márkajelzés, vagy éppen a legvaskosabb ceruzával papírra vetett árcédula. A realitásérzékünket elvesztve egy idő után talán már azt sem tudjuk, hogy mit is kerestünk igazán. Érzéki szépséget? Nyers vezetési élményt? Vagy éppen áthatolhatatlan biztonság- és komfortérzetet? Az ismérvek közötti határmezsgye olyan szűk, hogy valódi művésznek kell lenni ahhoz a mérnökök között, hogy megszülethessen az az ideális egyensúly, ami végezetül a vágyva-vágyott vezetési élményhez vezérel minket. Folytatás..

Szólj hozzá!

Címkék: teszt peugeot rcz