Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera

2010.03.18. 19:31 Sütő Zsolt

Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera a Gallardo éra új csúcsmodellje, mely könnyebb, dinamikusabb, és erősebb lett az eddig kínált modelleknél. Az olaszok igyekeznek életben tartani a 2007-ben bevezetett típust, mely az első évben eladott 618 darab után is töretlen sikereknek örvend.

Összehasonlítva az eddig futó LP560-4-gyel a Superleggera 70 kg-mal kevesebbet nyom a mérlegen, mely most 1340 kg-ot mutat, és ezzel a kínálat legkönnyebb tagjává vált az autó. Kulcstényező, hogy sem a külső, sem a belső kialakításnál nem sajnálták az igen drága szénszálas anyagokat, így redukálva az autó össztömegét, mely intézkedés a széndioxid kibocsátásra is jótékony hatással volt.
A 5200 köbcentiméteres V10-es egység 419 kW (570 LE) leadására képes, azaz 2,35 kg-ra jut egy lóerő. Ez 3,4 másodperces gyorsítást tesz lehetővé a 0-100 km/órás sprinten, és a 200 km/órát is elérjük mindössze 10,2 másodperc alatt. A végsebesség 325 km/h. Az üzemanyag fogyasztást az olaszul igen hangzatos “Iniezione Diretta Stratificata” direkt befecskendezés segítségével 20,5%-kal sikerült csökkenteni az elődhöz képest.
A Lamborghininek igencsak fel kell kötnie a nadrágját, ha fel akarja venni a versenyt a Ferrari 458 Italia-val, vagy akár a McLaren MC12-vel. Hiszen utóbbiak teljesen új fejlesztések, míg a Superleggera ugyan egy kompromisszummentes sportautó, melynek menetdinamikai jellemzői nem hagynak kívánnivalót, de a potenciális ügyfeleknek a megjelenés, újszerűség legalább ilyen fontos szempont vásárlási döntéseik meghozatalánál. Sant’Agata-ban talán egy kicsit elaludtak a tervezők, hiszen még 2-3 évet szánnak a most futó Gallardonak, mely idő alatt kétlem, hogy még több verzióval érdemes lenne a nagyérdemű elé állni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: lamborghini gallardo superleggera lp 570 4

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása