Fegyver, amit nem használunk:Mercedes S63 AMG

2010.03.18. 15:09 Sütő Zsolt

AMG S Red01_Az AMG a napokban mutatta be új show-autóját, ami optikailag az 1971-es Le Mans győztesre emlékeztet.

A 300 SEL 6,8-cal az AMG 39 évvel ezelőtt a  második helyet érte el az összesített listán. A korabeli szponzorok matricái, a 4,5 centiméterrel kiszélesített kerékjáratok, és a piros fényezés emlékeztetnek a V8-as legendájára.

Persze az aggregát teljesen új koncepció. A dugattyú-ház alumíniumból készült, és az üzemanyag befecskendezést piezzo-kristályos injektorok porlasztják. Négy darab teljes mértékben állítható vezérmű szabályozza a hengerenkénti négy szelepet. A túlnyomásról a levegő-víz hűtésű duplaturbós feltöltés gondoskodik.

A töltőnyomás függvényében 1 barnál a motor 544 lóerőt és 800 Nm nyomatékot teljesít. Az AMG Performance csomag 1,3 barral üzemel, ami 571 lóerőt és 900 Nm-t mozgósít. Ekkor a flúgos futam a leszabályozott 300 km/óránál ér véget.

Ezzel egy időben az EU szabványos ciklusa szerinti fogyasztást sikerült az AMG-nek 10,5 literre redukálni. A hatékonysághoz a hétsebességes váltó is hozzájárul. A Controlled Efficiency programot bekapcsolva az autó másodikban indul, és a kapcsolások igen alacsony fordulaton történnek, ami a hatalmas nyomatékot figyelembe véve nem is olyan nagy baj.

A start-stop rendszer álló helyzetben leállítja a motort, majd induláskor automatikusan újraindítja. A számítógépes segítséget igénybe véve további 0,15 litert spórolhatunk. Mi is ez az autó valójában? Az AMG-nek sikerült bebizonyítani, hogy ha van egy nagy és erős motorunk, amit nem használunk, akkor lehet takarékosan is autózni.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek mercedes amg s63

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása