Jaguar XKR Special Edition

2010.03.18. 19:05 Sütő Zsolt

280 km/órás végsebességgel és két felpaprikázott optikai csomaggal mutatkozik be a Jaguar XKR Special Edition a Genfi Autószalonon.

Ötliteres, kompresszoros V8-as motorjával és 4,6 másodperces 0-ról 100 km/órára történő gyorsulásával a Jaguar XKR eddig sem számított egy lassú autónak. Az elektromos leszabályozással korlátozott 250 km/órás végsebességet azonban több közép- és felsőkategóriás modell is könnyedén eléri. Éppen erre kínál megoldást a „Speed Pack” elnevezésű csomag, mely már 280 km/órás végsebességet engedélyez, és optikai kiegészítőket is tartalmaz. A magasabb sebességnél való stabilitást módosított frontspoiler és csomagtartófedél szolgálja. A képet az oldalsó kötények, és a diffúzor teszik teljessé. A Speed Pack-kel felszerelt Jaguar XKR-t olyan részletek különböztetik meg társaitól, mint a finoman elhelyezett krómbetétek, valamint a pirosra fényezett féknyergek a 20 collos felnik mögött. A Speed-Pack-XKR hét, külön a típushoz kikevert színben rendelhető.
Aki még ennél is feltűnőbb XKR-re vágyik, az az ún. „Black Pack” mellett is voksolhat. Ez esetben  a 20 collos felniket, és a hűtőrácsot csillogó feketére fényezik, míg az első és hátsó légterelőket egy számmal nagyobbra cserélik. A féknyergeket ezúttal is pirosra fényezik. A Speed Pack-kel felszerelt társától eltérően az autóról hiányzik az „R” logó, kívánságra azonban egy feltűnő XKR matricát ragasztanak a kocsi oldalára.
Mindkét csomagot a Genfi Autószalonon mutatja be a Jaguar, Special Edition programjának keretein belül. Nemcsak gyorsabb lett tehát az XKR, de külsejében is megújul, így figyelmezteti a német autópályán közlekedő konkurenseit, hogy ő nem áll meg 250 km/óránál.

 

Szólj hozzá!

Címkék: jaguar black speed edition special pack xkr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása