Megszűnik a Hummer

2010.03.18. 15:07 Sütő Zsolt

Hummer-h1A Pontiac és a Saturn után a terepjárómárkát is felszámolja a GM, mivel a kínai Tengzhong visszavonta vételi ajánlatát. A General Motorst nyílván érzékenyen érinti a hír, hiszen a befolyt összeget a hitelállomány csökkentésére fordíthatták volna. Ehelyett kénytelenek végleg leállítani a gyártósorokat, ennek hatására pedig emberek százai veszítik el állásaikat.

A Hummer mindössze18 évet töltött civil használatú autók gyártásával, melynek kezdeteiről korábban már szóltunk néhány szót Kalifornia Állam kormányzójával kapcsolatban. Ez idő alatt mindössze 3 típust gyártottak: H1, H2, H3. A számok növekedése a méret csökkenését jelentette. Az autók óriási mérete sajnos nem jelentett nagyobb belső térkínálatot, és a terepjárók technikailag sem nyújtottak újat. A fogyasztás és a hatalmas méret miatti közúti kényelmetlenségek a kereslet drasztikus visszaeséséhez vezettek. 71000 darabról 9000 darabra, mígnem a Hummer a válság hatására végleg bukásra ítéltetett.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek csőd gm hummer felszámolás megszűnés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása