300.000 fontos kártérítést fizet egy biztosító az összetört Pagani után

2010.03.18. 19:58 Sütő Zsolt

Egy tesztvezetés során elszenvedett baleset 445.000 fontos kárt okozott az olasz csodaautóban, ami az Aviva biztosítási céget érintette a legérzékenyebben, hiszen 300.000 font kártérítés megfizetésére kényszerült. Ez az átutalás egyben a brit történelem legnagyobb ilyen jellegű tranzakciója.

Az eset még 2009 szeptemberében történt, amikor is elbeszélések alapján Sir Jackie Stewart, a „repülő skót” Aberdeen mellett egy oszlopnak ütközött és ezek után még egy kerítést is lebontott. Annak ellenére, hogy a Zonda S-ben igen nagy kár keletkezett, a biztosító javításra érdemesnek ítélte, s ennek a modenai gyár szerint becsült költsége elérheti a 445.000 fontot is.

Figyelembe véve, hogy az autó igen ritka, és, hogy anyaghasználata a legmodernebb technológiát képviseli ez nem is meglepő. A Zonda S magántulajdonban volt, ezért bizonyos, hogy gazdája még így is szomorkodik, hiszen az önrész megfizetése mellett gyűjteményének ékköve a javítás ellenére is nagymértékben amortizálódhatott.

A legújabb modell megjelenéséről ezen link alatt részletes információkat talál.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek pagani zonda biztosítás kártérítés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása