Ken Block WRX STi-jét egy Fiestára cserélte

2010.03.18. 18:41 Sütő Zsolt

Az ugratásai és drifftelési képességeiről ismert szupersztár átszerződött a Fordhoz. Ennek jegyében új versenyautója egy közel 500 lóerő teljesítményre képes Fiesta, amit azonban a rally versenyek idejére a turbó-beömlő szűkítésével 330 lóerőre folytanak vissza. Az Olsbergs Motorsport által készített autó rallikrossz Fiestára épül, és úgy tervezték, hogy az a sztár látványos videóinak forgatásakor is megállja a helyét. Block az Amerika Rallyn és az X Games-en kívül a Rali-világbajnokság hét futamán is részt vesz, ott azonban  egy Ford Focus WRC volánja mögött, melyet a gyári partner, az M-Sport készít fel. Ezzel az autóval olyan kivállóságokkal kell felvennie a versenyt, mint Kimi Raikkonen. Kíváncsian várjuk kettejük küzdelmét, hiszen Raikkonennek azt kell elsajátítania, hogyan kell keresztben autóznia, míg Blocknak azt, hogy hogyan kell kevésbé csúsztatni.

A Fiesta műszaki adatai:
2,0 literes, soros, négyhengeres, hosszában beépített motor Garrett turbótöltővel
Teljesítmény: 493 LE 8000 ford./percnél, az Amerika Rally előírja az autó 330 lóerőre való korlátozását (7000 1/perc-nél)
Forgatónyomaték: 800 Nm 6000 1/percnél
6 fokozatú szekvenciális váltómű
Hajtáslánc: négykerékhajtás első, középső és hátsó mechanikus differenciálművekkel
Alcon tárcsafékek, négydugattyús féknyergekkel elöl-hátul
Kormánymű: fogasléces, 1,5 fordulat a két végállás közt
Olsbergs MSE felépítmény: acél tető és ajtók; a többi karosszériaelem kevlárból és szénszálból készül
Önsúly: 1315 kg
Gyorsulás: 0-100 km/órára 3,5 s
Végsebesség: 250 km/óra

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hírek ford versenyautó rally ken block fiesta

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása