Megújulnak a Nissan közkedvelt terepjárói

2010.03.18. 19:09 Sütő Zsolt

A Nissan genfi standján nem csak a már bemutatott Juke jelent majd újdonságot, de a két nagytestvér, a Pathfinder és a közkedvelt Navara is megújul. Mindkét modell átdolgozott külső megjelenéssel és felfrissített motorpalettával kerül a reflektorfénybe.

A legfontosabb újítások a külső lemezek alatt találhatók. Az új csúcsmotor egy 3 literes V6-os turbódízel, ami 231 lóerő, és 550 Nm nyomaték leadására képes. Az Euro ötös előírásokat is teljesítő erőmű igazi vontató szörnyeteget csinál a terepjárókból. Így a Navara 3, míg a Pathfinder 3,5 tonnás utánfutó vontatására is képessé válik.
A jól ismert 2,5 literes turbódízel sem maradt érintetlen, immáron 190 lóerőt, és 450 Nm-t szabadít az útra. A megnövekedett teljesítmény ellenére az átlagfogyasztás 1,3 literrel 8,5 literre csökkent 100 km-re vonatkoztatva. (CO2 224 g/km)
Az külső átalakítások a motorháztetőt, a hűtőrácsot, és az első lökhárítókat érintették. Újrarajzolták a fényszóróbúrát is, mely opcionálisan akár xenon fényforrást is takarhat. Míg a Navara fara érintetlen maradt, a Pathfinder új lökhárítót kapott.
A belső térben az anyaghasználatnak köszönhetően minőségibb benyomást keltenek az érinthető felületek. A mentbiztonságról a szériafelszereltségként kínált ESP gondoskodik. A Navarában újdonság a tolatókamera, míg mindkét modellhez rendelhető integrált kommunikációs- és audió-rendszer, melyeket érintőképernyő segítségével kezelhetünk.
A kereskedésekbe áprilisban érkeznek az új modellek, míg a V6-os motorral szerelt verziókat legkorábban júnisban vehetik át új tulajdonosaik.

 

Szólj hozzá!

Címkék: frissítés nissan bemutató pathfinder genf navara

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása