Porsche 911 GT3 R

2010.03.18. 15:25 Sütő Zsolt

A birmingham-i versenyautó kiállításon mutatta be a Porsche a 911 GT3 Cup S helyére lépő 480 lóerős 911 GT3 R típusjelzésű autóját.

A manufaktúra a jövőben ezzel a modellel kívánja a magáncsapatok igényeit kielégíteni, és minden bizonnyal sikerrel is járnak, hiszen a 2010-re szánt mennyiséget már értékesítették is. Mivel a vásárlók már kora tavasszal a startvonalhoz kívánnak állni az új autóval, az átadásokkal is igyekeznie kell a gyártónak.
A műszaki adatok mára már nyilvánosak. A hajtásról egy 480 lóerős, 4 literes boxermotor gondoskodik. Az erő egy szekvenciális, hatsebességes váltón keresztül jut az 1,2 tonna tömegű jármű hátsó kerekeire.
Az autó a 0,2 literes hengerűrtartalom növekedésnek köszönhetően 30 lóerővel erősebb, valamint szélesebb, mint leköszönő testvére a GT3 Cup. A kocsi alját teljes mértékben leburkolták, hogy mindez a diffúzor nagyobb hatékonyságáról gondoskodjon.  A karosszéria az utcai GT3 RS átalakításából született.
A GT3 R speciális futóműve rengeteg állítási lehetőséget kínál, hogy az autó minden körülmények között helytállhasson. Az új versenyző alapára nem kevesebb, mint 279.000 Euro+ÁFA

 

Szólj hozzá!

Címkék: hírek r porsche 911 versenyautó bemutató gt3

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása