Szörnyetegek-Brabus újdonságok Genfből

2010.03.18. 19:33 Sütő Zsolt

Brabus E V12 Coupé

b10aa070A Bottrop székhelyű Brabus tuning műhely első alkalommal gyömöszöl V12-es motort egy E osztályú kupé motorházába. A kétajtós sportkocsi 800 lóereje 3,7 másodperc alatti 0-ról 100 km/órára való gyorsítást tesz lehetővé. A végsebességet elektronikus fojtással 350 km/órában határozták meg, de a műhely szóvivője szerint ennek hiányában 370 km/óra elérése sem lenne lehetetlen vállalkozás. A németek nem csak a motort vették kezelésbe. Az aerodinamika, a fékek és a futómű is teljes átalakításon esett át. A Brabus E V12 Coupé ára nem kevesebb, mint 478.000 Euró. A tuning-csomag természetesen az E osztályú limuzinhoz is megrendelhető.

G V12 S Biturbo Widestar

b10aa137G V12 S Biturbo Widestar-t szélesített karosszériája különbözteti meg a tavalyi Genfi Autószalonon bemutatott társától. A technikai megoldásokon jóformán nem is változtattak a gyáriak. A hajtásról ezúttal is a Merccedes S 600 V12-es, dupla turbós blokkja gondoskodik. A hengerűrtartalmat a felfúrásnak köszönhetően 5,5 literről 6,3 literre növelték. Hosszabb lett a löket, és nagyobb lett a furat is. Így a széria V12-es 517 lóerejét 700-ra sikerült növelni. Ez önmagában még nem is lenne meghökkentő, azonban a motor 1320 Nm-es nyomatékát 1100 Nm-re voltak kénytelenek korlátozni a mérnökök a hajtás fogaskerekeinek épségét megőrzendő. Az autó így is bivalyerőssé vált, s 4,3 másodperc alatt teljesíti a kötelező sprintet. Az egy tégla aerodinamikai tulajdonságaival megáldott jármű meg sem áll a szintén korlátozott 240 km/órás végsebességéig. A 23-collos felnikre a Pirelli vagy a Yokohama nagyteljesítményű abroncsai kerülnek.
A 394.900 Euróba kerülő csomag a 12 dugattyús, 380 mm átmérőjű féket is tartalmazza. A multimédiás berendezés infravörös fejhallgatókkal egészül ki, de a vezeték nélküli internet hozzáférés és játékkonzolok beépítése is megoldható. A Brabus Widestar lenyűgöző alkotás, noha rendeltetése nehezen definiálható. Finoman párnázott csomagtere alkalmatlan a féldisznók szállítására, és valljuk be, a házi kedvenceknek már-már túl jó környezet. Talán, ha a nagyi szól, hogy gyorsan szállítsuk le neki a kredencet. Az amerikai rapperek sajnos már letették voksukat a Cadillac Escalade mellett.

Szólj hozzá!

Címkék: mercedes v12 tuning coupe brabus widestar

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása