Porsche apokalipszis:Ruf RGT-8

2010.03.18. 19:35 Sütő Zsolt

2875741Pfaffenhausen egy csendes falucska Németországban. Illetve csendes volt, míg nyugalmát meg nem törték az itt székelő Ruf tuning-műhely tesztautói. A vállalkozás radikális megoldásainak köszönhetően olyan potenciállal rendelkezik, hogy önálló gyártóként, manufaktúraként szerepel a cégnyilvántartásban. A Genfi Autószalonon bemutatott Porsche átiratuk a karbonszálas építési mód okán 200 kg-mal könnyebb, mint a donorként szolgáló 911-es. Aki már hallott a Ruf-ról az tudja, hogy az RGT rövidítés valami igazán különlegeset jelent. Ezért aztán hagyjuk csak figyelmen kívül a karosszériát, és fáradjunk az autó hátuljához, vessünk egy pillantást a motortérre!

Amit itt látunk, az egy hihetetlen mérnöki teljesítmény eredménye. Sikerült begyömöszölni egy 4,5 literes 90 fokos hengerszögű V8-ast a hathengeres boxer helyére. Hab a tortán, hogy a Ruf által kezelésbe vett motor 36 kg-mal kevesebbet nyom a mérlegen, mint a széria 3,8 literes blokk. A maximális teljesítmény 404 kW (542 Le) 8500-as fordulaton, míg a nyomatékgörbe 500 Nm-nél tetőzik 5400 1/percen.
A menetteljesítményekről nem esett szó, de mivel ezt a tekintélyes teljesítményt turbófeltöltés nélkül sikerült elérni, feltételezhetjük, hogy az autó kiegyensúlyozottabb, és talán gyorsabb is lesz, mint a legerősebb 911 GT2. Az RGT-8 fejlesztése jelenleg finomhangolási fázisban van, így az eladások legkorábban 2011-ben kezdődhetnek.
rufA Ruf nehéz fába vágta a fejszéjét, hiszen a V8-as beépítésével elestek a boxermotor előnyeitől, amit elsősorban annak alacsonyan fekvő súlypontja jelent. Mindemellett a Porsche nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy mentesítsék az autó farát a rezgések alól, s ezen eredményeket témánk tárgya semmissé teszi. Dicséretes azonban, hogy a nagyobb blokk sem teszi felülkormányozottabbá a kocsit, és persze, mint látjuk a trendeknek megfelelően ez az autó is „zöld”. Mindenesetre a pfaffenhausenieket nem kell féltenünk, nincsenek híján az önbizalomnak. „Amit a Porsche nem tud megalkotni, azt nekünk kell”-szól a mottójuk.
Nekem a rosszlányok késő esti, telefonhívásra buzdító mondata jut eszembe: Ruf mich an! Várjuk a hívást, nem utasítunk vissza egyetlen teszteléssel töltött percet sem.

 

Szólj hozzá!

Címkék: porsche 911 tuning ruf rgt 8

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása