Väth V58: Mercedes SLK 565 lóerővel

2010.03.18. 19:57 Sütő Zsolt

A Hösbachban gyökeret eresztett Väth, autók nemesítésével foglalkozó vállalat egy Mercedes SLK 55 AMG teljesítményének optimalizálását tűzte ki céljául. A motor hengerűrtartalmának 5,8 literesre növelésével és egy kompresszor segítségével munkájukat siker koronázta. Így a roadster a beavatkozás után nem kevesebb, mint 565 lóerőt, és 770 Nm nyomatékot présel ki magából.

Az elektronikus korlátozás kiiktatásával a Väth V58 végsebessége 310 km/órára adódott, azaz a felpaprikázott SLK-val még gyorsabban érhető el a legközelebbi shopping center. A mulatság azonban egyáltalán nem olcsó, a megrendelőnek egyedül ezért a módosításért 30.787 Euro-t kell asztalra tennie .

E mellett a Väth új 19 collos felniket is kínál az autóhoz, melyeket kívánságra le is fényeznek, és elől 235/35-ös míg hátul 275/30-as gumikat húznak rájuk. További fizetőképes kereslet esetén rendelhető sportfutómű is 3.688 Euro-ért, mellyel 20-tól 65 mm-ig ültethetjük a V58 karosszériáját.

A cég saját készítésű, hatdugattyús fékberendezése 6.009 Eurót taksál. A külsőről nem spórolták le a szénszálas elemeket, melyek az aerodinamikai tulajdonságokon hivatottak javítani. A csomag tartalmazza az ajak-spoilert (1.404 €) és a hátsó diffúzort is(1952 €).

Az utasteret is megszépíttethetjük mindössze 2.975 Euróért, melyért cserébe még a hamutartó fedelét is kicserélik. Kívánságra beépítésre kerül a Väth-sportkormány, választható bőr, karbon, vagy nemesfa borítással, ezért további 1.416 Eurót kérnek a németek.

A képeket látván a végeredmény nem hagy sok kívánnivalót maga után, de atya úr Isten, hogy elszabadult a ceruza, amikor az árképzésre került a sor!

Szólj hozzá!

Címkék: hírek mercedes tuning 55 amg väth slk v58

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása