Minden modellből gyárt majd hibrid verziót a Porsche

2010.10.22. 17:48 Sütő Zsolt

A Volkswagen konszern érthető okokból a teljes modellpaletta széndioxid-kibocsátásának csökkentésére törekszik, hiszen amennyiben nem sikerül ezen értéket bizonyos korláton belül tartani, a vállalatóriásnak jelentős mértékű büntető-adóra kell számítania.

A megszorításokból természetesen a Porsche is kénytelen kivenni a részét, s számára 2015-re 216 g/km-es értéket tűztek ki célul, ami bizony nem kis feladat figyelembe véve, hogy 2004-ben még 307 g/km-re adódott ugyanez az eredmény. Nem meglepő tehát, hogy a stuttgartiak egyre inkább a hibrid technológia felé fordulnak, s terveik szerint a nem is olyan távoli jövőben minden típusból kínálnak majd hasonló hajtáslánccal rendelkező modellt. A részletekről Martin Winterkornt, a VW csoport elnökét faggattuk. Folytatás..

Szólj hozzá!

Címkék: hírek hibrid porsche winterkorn

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása